SAMSUN
DİŞHEKİMLERİ ODASI

YEREL ÖĞRENCİ KOMİSYONU
30-11-2020

Türk Dişhekimleri Birliği Yerel Öğrenci Kolu Başkanlar Kurulu Toplantısı 18 Ekim 2020 tarihinde webinar ortamında gerçekleştirildi. Toplantıya 24 Yerel Oda Başkanı, 7 Merkezi Komisyon Yönetim Kurulu üyesi ve 3 Ulusal Sorumlu katıldı.

 

Toplantıda Azerbaycan’da hayatını kaybeden şehitler ve pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanları saygıyla anıldı.

 

Toplantıda TDB Öğrenci Kolu 9. Dönem Merkezi Komisyon Yönetim Kurulu’nun görevlerine geldiklerinden beri yaptıkları faaliyetler anlatıldı ve daha önceki olağan kurulda onaylanmış önergeler sunuldu. Onaylanan önergelerle ilgili yapılan çalışmalar ve faaliyetlerin hangi aşamada oldukları anlatıldı. Ayrıca diş hekimliği öğrencilerinden sosyal medya üzerinden alınan öneriler tartışılıp pandemi döneminde fakültelerin genel durumu ve bununla ilgili öneriler görüşüldü. Son olarak Yerel Öğrenci Kolu Başkanlarının görüş ve önerileri alınarak toplantı sona erdi.

 

Samsun Yerel Öğrenci komisyonu olarak; Yerel Öğrenci Kolu Başkanlar Kurulu Toplantısında alınan kararlar ve önergelerin doğrultusunda Yerel Öğrenci Komisyonları içinde alt komisyonlar oluşturulmasına dair alınan karar neticesinde öğrenci değişim komisyonu temsilcisi olarak Yusuf Palacı, basın yayın komisyonu temsilcisi olarak Yurdanur Melissa Zafera ve Araştırma-Eğitim komisyonu temsilcisi olarak Barkın Aksu seçildi. Kadın dişhekimliği öğrencilerinin fakültelerde staj yaparken hasta ve hasta yakınları tarafından uğradıkları sözlü veya fiziksel tacizlere karşı farkındalık yaratmak için bir anket hazırlanması kararı alındı. Fakültemize TDB’yi tanıtmak amacıyla sınıf gruplarında tanıtım yazıları paylaşıldı, öğrencilerin istek ve görüşleri alındı.

 

 

Elif ÖZTAŞ

Samsun Dişhekimleri Odası

Yerel Öğrenci Komisyonu Başkanı

19 Mayıs Üniversitesi

Dişhekimliği Fakültesi 4.Sınıf Öğrencisi