SAMSUN
DİŞHEKİMLERİ ODASI

TDB ÖĞRENCİ KOLU BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI
16-02-2020

Türkiye’nin her yerinden gelen öğrenci temsilcisi arkadaşlarla 16 Şubat Cumartesi günü TDB Akademi binasında toplandık. Geçen sene üzerine yapılan toplantıda, oturum başlamadan önce yeni seçilen arkadaşlarımızla tanışıp oryante olduk. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla toplantının akışını inceledik ve zamanı geldiğinde yerlerimizi alıp toplantıya başladık.

Toplantı önceliği bu sene yapılacak olan TDB Öğrenci Kongresi için il ve tarih seçimi oldu. Toplantıda aday olan iller Ankara , Antalya ve Adıyaman oldu. Sırayla sunumlarını yapan arkadaşlarımızı dinledik ve otel ulaşım kongre giderleri açısından değerlendirdik. Sunumlar içinde tatlı bir rekabet vardı. Her il kongreye ev sahipliği yapmak için hevesliydi. Aramızda her ilin artı ve eksilerini konuştuktan sonra oylamaya geçtik. Oy çoğunluğuyla öğrenci meclisi olarak bir sonraki öğrenci kongresini yapacak ili Antalya olarak seçip yönetim kuruluna onay için gönderdik.

Öğle arasından sonraki konumuz ise öğrenci sorunları oldu. Her okul kendi bünyesinde yaşadığı sorunları dile getirdi ve bunlar için çözüm önerileri düşündük. Sarf malzele , aletler ve öğrenci giderlerini karşılayan-karşılamayan okullar arasında bilgi alışverişi yaptık.

Toplantının sonuna doğru merkezi yönetim kurulundaki yurt dışı değişimden sorumlu arkadaşlarımız bizlere bu konuda bilgilendirme yaptı ve olanaklardan bahsetti.

Alınan bütün kararlar dilekçe haline getirilip merkezi yönetim kuruluna sunulmak üzere hazırlandı.

 

Stj.Dt.Hüseyin Anıl Civelek