SAMSUN
DİŞHEKİMLERİ ODASI

SEKTÖRÜN KÖKLÜ FİRMALARINDAN MAHYA DİŞ DEPOSU İLE RÖPORTAJ
01-03-2020

Sektörün köklü firmalarından Mahya Diş Deposu Genel Müdürü Yalçın Ataç ile röportaj;

1. Firmanızdan bahseder misiniz?

MAH-YA Diş Deposu 1994 Yılında Rize de kuruldu. Sonrasında Türkiye’nin merkez şehirlerinden olan Samsuna taşındı. Ortaklarımız ile birlikte bu kararı verirken lojistik olarak bize her imkanı tanıyan şehirlerden biri Samsunda oluşumuz her zaman bizi heyecanlandırmıştır. Bu heyecanla birlikte bütün diş sektöründeki araç gereçlerin, ham maddelerin satışını aynı zamanda teknik kullanım detaylarının son kullanıcı olan hekimlerimize aktarımı konusunda da hizmet vermekteyiz. Tüm bu iş akışını hekimlerimizle sürekli iç içe olan profesyonel olarak eğitilmiş ekibimiz vasıtasıyla yapabilmekteyiz.

Yerelde birlikte çalıştığımız iş ortaklarımızı Diş Hekimliği Fakülteleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri, Özel klinikler, Diş Hekimleri, Diş Laboratuvarları olmak üzere kategorize edebiliriz.

Hekimlerimiz ve tüm müşterilerimiz için her zaman en iyi ürünleri seçmeye her zaman özen gösteriyoruz. Alanında birinci sırada gelen üretici firmalarla birlikte çalışıyoruz. Bu üretici firmaların en başında Dentsply&Sirona, Voco, GC, Zhermack gibi markalar gelmekte. Üretici firmalarla sürekli diyalogda olup yenilikleri takip eden profesyonel ekibimiz sayesinde dijital diş hekimliğini yakından takip ediyoruz.

Dijital Diş Hekimliği komple bir iş akışı olarak diş dünyasının her yerinde bulunmakta. Günümüzde hastadan laboratuvara tüm kayıtlar dijital olarak saklanıyor ve tüm eski methodlar neredeyse tarihe karışıyor.

 

2.Etkinliklerimiz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ana Sponsoru olduğumuz TDB Etkinliklerini yakından takip ediyor ve her zaman destekliyoruz. Bu tür etkinlikler tüm sektörü bir arada tutarak üreticiden son kullanıcıya direkt olarak fikir aktarımı sağlıyor. Ayrıca üretici ve kullanıcı aynı ortamda bulunduran bu etkinlikler eğitimler ile de destekleniyor.

TDB Etkinlikleri ekibimiz ve hekimlerimiz için canlı bir eğitim salonu halini almış durumdadır. Ekibimizi ve Müşterilerimizi bir araya getirerek aynı zamanda yeni teknolojilerle onların güncel kalmasını bu etkinliklerde efektif şekilde sağlıyoruz.

Ayrıca bu etkinliklerde Yeni Kliniklerini açacak diş hekimlerimizi direkt olarak eğitmenleri ile buluşturup onları güncel tutarak iş ortaklıklarımızı güçlendiriyoruz.

 

3.Fuarlara katılmak size katkı sağlıyor mu?

Fuarlar diş hekiminden laboratuvarlarına öğrencilerine ve depolarına kadar tüm sektörü bir arada tutan etkinliklerdir. Yüz yüze gelip fikir alışverişinde bulunabildiğimiz bu ortamlarda kendimizi geliştiriyor ve yeni iş ortaklarımızı bünyemize katabiliyoruz. Firma olarak bize bu katkısının yanında yenilikçi bilgileri kendimize tüm fuar boyunca katıyoruz. Fuarlarda tüm katılımcı firmalar yeniliklerini sergiliyor ve firmalar arasında da sürekli bir bilgi alışverişi kendini güncelleme faaliyetleri sürekli devam ediyor. Bizler için fuarlarda bulunmak bu bağlamda çok faydalı oluyor.

 

 

4. Yeni ürünler hakkinda diş hekimlerine kolay ulaşabiliyor musunuz?

Diş hekimlerimiz Tüm Türkiye de ve bölgemizde yeniliklere her zaman açık durumdalar. DİŞSİAD ve TDB’nin düzenlediği faaliyetler hekimlerimizin yeniliklerle kendilerini daha donanımlı hale getirmelerini sağlıyor.  Yeni yöntemler ile hastanın tedavi süreleri kısalıyor ve hastaların daha konforlu şartlar altında tedavi olabilmeleri sağlanıyor. Diş hekimlerimizle her sürekli birlikte olarak iş ortaklığı seviyesinde çalışıyoruz. Hekimlerimizle bir araya DİŞSİAD ve TDB’nin faaliyetleri vasıtasıyla ve ziyaretlerimizde kolaylıkla bir araya geliyor ve bağlantılarımızı güçlendiriyoruz. Profesyonel eğitmenler tarafından yetiştirilmiş ve yeni ürünler konusunda donanımlı satış ekibimize hekimlerimiz her zaman kapılarını açıyor.

 

5.Bölgemizde diş hekimlerinin yeni ürünlere yaklaşımı nasıl?

Konvansiyonel ve çağın dışında kalan yöntemler artık diş hekimlerimiz tarafından tercih edilmiyor. Çalıştığımız firmaların geliştirdiği tedavi olanakları hastaya özel hale gelmiştir. Vakaya göre şekillendirilebilen tedavi türleri hekimin çalışma şartlarını rahatlatmakla birlikte imkan ve kabiliyetlerini geliştiriyor. Yenilikçi ürünlerimizi seçerken bu ürün hakkındaki tüm kullanım ayrıntılarına interaktif şekilde ulaşılabilmesi en önemli kriterlerimizden biri. Bu kriter hekimlerimize büyük kolaylıklar sağlamakla birlikte bu ürünleri kolaylıkla kullanabilmelerini sağlıyor. Yeni ürünleri hekimlerimize kliniklerini ziyaretimiz esnasında düzenlediğimiz simülasyonlarla onlara özel olarak tanıtıyoruz. Bu tanıtımları Türkçe kullanım videolarımız ve dökümanlarımızla destekliyoruz. Düzenlediğimiz bu ziyaret faaliyetleri sonucunda yeni ürünlerimizi hekimlerimiz efektif olarak vakalarında kullanmaya başlıyorlar. Yeni ürünlerle bu şekilde sergilediğimiz yaklaşım hekimlerimize kısa vadede çözüm imkanları sunuyor. Hekimlerimizde bunun farkında olup sürekli kendilerini yeni ürünlerle güncellemek istiyorlar.